Loading...

TomTom updaten gratis

Updaten van je TomTom navigatiesysteem is kosteloos. Het is van belang om je TomTom navigatie up-to-date te houden door de laatste kaarten en software in te lezen. Je voorkomt hiermee dat je naar niet bestaande wegen wordt geleid of dat je in een te vermijden file beland.

Het updaten van je TomTom is zeer eenvoudig. Er zijn twee type software systemen om de update uit te voeren. Welke je hiervoor moet gebruiken is afhankelijk van het model navigatiesysteem dat je in je bezit hebt. Met deze software updates worden de kaarten bijgewerkt naar de laatste versie. Na je update staan alle nieuwe en aangepaste wegen in je TomTom. Als je TomTom voorzien is van opties voor bijvoorbeeld file informatie of fliters worden deze ook geüpdatet. 

De twee systemen die TomTom biedt zijn:

  • TomTom Mydrive
  • TomTom Home

De software is gratis te downloaden op de site van TomTom. Hierbij moeten we wel vermelden dat het hebben van een account noodzakelijk is. 
Om je GPS navigatie te updaten heb je een code nodig die je bij de aanschaf van je navigatiesysteem hebt gekregen. 
Ruwweg elk kwartaal komt er een nieuwe kaartupdate uit! Je kunt je navigatiesysteem dus vier keer per jaar updaten. Wij adviseren altijd gratis te updaten als je bijvoorbeeld op reis gaat of naar een plaats gaat waar je niet bekend bent.

Let er op dat alleen recente toestellen een Free Lifetime Map Pack hebben gekregen! Voor oudere toestellen is het wellicht noodzakelijk om nieuwe kaarten aan te schaffen.

Dit vind je misschien leuk

Profielfoto van Nina

Geschreven door

Nina

Ik ben Nina en ik schrijf over allerlei onderwerpen voor Spotsites! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar schrijf ik graag over.

Blijf op de hoogte

Ontvang de beste deals en informatie direct in je mailbox! Maximaal 2 keer per maand, beloofd.